Bezoekers Registratie

10:30 Uit JF1 MHCdeDommel JF2

‘Maatschappelijk en Sportief goed bezig’ met HVCH en MHCH

Nieuws afbeelding 23-12-2021

Voetbalclub HVCH en Hockeyclub MHCH zijn samen met de Rabo ClubSupport het project ‘Maatschappelijk en Sportief goed bezig’ gestart. Met dank aan Rabo ClubSupport is er een mooie samenwerking ontstaan, die zich richt op het aanbieden van sport in een veilige, prettige omgeving, voor iedereen.

Naast het aanbieden van voetbal en hockey activiteiten, vinden de sportverenigingen het belangrijk om een maatschappelijke rol in te vullen binnen Heesch. "We willen meer zijn dan alleen een club waar sportactiviteiten gehouden worden”, aldus Albertine van Nistelrooij van MHCH en Rico Kokshoorn van HVCH. Beide clubs richten zich op het creëren van een plek waar je jezelf thuis voelt en waar je vrienden maakt.

Vanuit de Rabobank krijgen de clubs begeleiding om hun ideeën te realiseren. Achter de schermen is er al hard gewerkt aan een aantal mooie plannen. De samenwerkende verenigingen verwachten deze komend voorjaar in te kunnen vullen. Eén van die projecten is ‘Sporten bijzondere jeugd’, waarbij het aanbod van sportactiviteiten voor bijzondere jongeren op een passende manier worden uitgebreid en opgezet. Daarnaast wordt er gewerkt aan het project ‘Gezonde kantine’, om te kijken hoe gezond eetgedrag in de kantine gestimuleerd kan worden. Tenslotte willen de clubs het naschools beweeg aanbod verder uitbreiden, door laagdrempelige activiteiten te organiseren voor alle basisschoolleerlingen.

Naast de twee belangrijke sportverenigingen in Heesch en de Rabobank zijn de gemeente en de enthousiaste jongeren van Gympoint betrokken om samen projecten op te pakken met als hoofddoel: Sportief goed bezig, iedereen de mogelijkheid geven om te kunnen sporten en het gevoel te hebben dat je erbij hoort! We gaan ervanuit dat deze samenwerking nog vele succesvolle projecten zal opleveren.

info[email protected]

p.a. Heelwijkstraat 28