Bezoekers Registratie
Hockey

Wijziging Spelregels 2019-2020

19-8-2019

Beste clubscheidsrechter,


Met de start van het hockeyseizoen 2019-2020 willen wij je graag op de hoogte brengen van een aantal gewijzigde spelregels.

 

Wijziging spelregels elftalwedstrijden per 1 augustus 2019

 

Met ingang van 1 augustus jl. zijn er voor wat betreft de junioren en senioren wedstrijden vier grote wijzigingen in de hockeyregels:


  1. We spelen vier kwarten van 17,5 minuten. De 1e en 3e pauze zijn slechts 2 minuten. Als het team niet op tijd weer staat, 
    krijgt de aanvoerder een gele kaart! Het is dus een korte drinkpauze. De 2e pauze is 5 minuten en hierbij wordt van helft gewisseld.
  2. De vliegende keep bestaat niet meer. Je speelt met 10 spelers en een volledig aangeklede keeper óf met 11 spelers. Geen enkele veldspeler heeft dan 'recht op shoot' of andere keepersprivileges.
  3. In het hele 23- meter gebied én in de cirkel geldt de vijf meter afstand regel. Als een vrije slag aan de cirkelrand wordt genomen, 
    moet iedereen, ook binnen de cirkel, vijf meter afstand houden.
  4. De verdedigende vrije slag mag op een loodlijn van de achterlijn genomen worden ter hoogte van kopcirkel (oude regel, buiten de cirkel) 
    maar deze mag ook op iedere plek binnen de cirkel genomen worden. Dit kan dus leiden tot zeer snelle spelhervattingen door de verdediging. 

Alle regels kun je nalezen op: https://www.knhb.nl/ kenniscentrum/scheidsrechters/ alles-over-de-spelregels.

 

Heel veel succes met fluiten dit seizoen!

 

Mixed Hockey Club Heesch,

 

CS + coördinator, Bellinda van den Helm

en coördinator opleiding Clubscheidsrechters, Wilke van Nuland

 
 
 

Email

[email protected]

Telefoon (clubhuis)

0412-453612

Bezoek adres

Schoonstraat 99 B
5384 AM Heesch
Nederland

Postadres

p.a. Heelwijkstraat 28
5384 AS Heesch
Nederland