Mixed Hockey Club Heesch voortaan “Rookvrije club”

Nieuws afbeelding 4-10-2018

Persbericht

Sinds 1 oktober is het sportcomplex van MHC Heesch volledig rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten op het terrein. Met dit besluit wil de club bijdragen aan de beweging "Op weg naar een Rookvrije Generatie.”

Waarom rookvrij?

"Op de club en de velden wordt door veel leden gesport. Hier zijn veel kinderen bij. Wij allemaal zijn een voorbeeld voor deze kinderen. Deze voorbeeldfunctie gaat verder dan we denken. We hebben als ouders, trainers, coaches en clubgenoten hierin een maatschappelijke rol te vervullen. Roken en sporten gaat niet samen. Daarom is gekozen onze sportvereniging Rookvrij te maken. We willen hiermee een gezonde sportomgeving creëren voor iedereen”. Aldus Ton Visser, voorzitter van MHC Heesch.

Wat verandert er bij de club?

Iedereen is en blijft uiteraard welkom bij onze vereniging, ook rokers! Wel vraagt de sportclub aan rokers om alleen daar te roken waar de club het toelaat, wat betekent buiten het terrein. Om ook de teams die te gast zijn het te laten weten worden er borden opgehangen.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Kijk op www.hartstichting.nl/rookvrij-sporten