Hockey

Nieuw! De Scheidsrechterpoule

Nieuws afbeelding 14-9-2018

Bij MHC Heesch vinden we het allemaal fijn als er scheidsrechters zijn; immers zonder scheidsrechters kan er niet worden gespeeld. Dit fluiten doen we met elkaar en voor elkaar. Leden worden daarom ingedeeld om wedstrijden te fluiten. Meestal gaat dit gelukkig goed, maar soms kan het gebeuren dat het helaas niet lukt om te fluiten en zelf een vervanger te vinden binnen je team.

Hierom is het vanaf 1 oktober 2018 mogelijk om gebruik te maken van de Scheidsrechterpoule. Dit is een groep scheidsrechters die het leuk vindt om te fluiten en die tegen een vastgestelde vergoeding een fluitbeurt wil overnemen.

Hieronder tref je de procedure aan voor de aanvraag van een scheidsrechter uit de poule:

Procedure Scheidsrechterpoule

Route 1: Tijdig aangeven verhindering

1. Indien je niet binnen je eigen team een vervanger kunt vinden voor je fluitbeurt kun je een verzoek indienen bij de scheidsrechterpoule om jouw fluitbeurt over te nemen.
Voor de jeugd geldt dat degene die het overneemt maximaal 1 leeftijdsklasse hoger moet zitten als de wedstrijd die hij/zij vervangt. Dus een B speler kan maximaal tot en met de C een wedstrijd vervangen.

Stuur hiervoor uiterlijk woensdag voorafgaand aan je wedstrijd een appje naar: 0628845529.

2. Jouw verzoek wordt ingediend bij de scheidsrechterpoule.Degene in de scheidsrechterpoule mag uiteraard zelf bepalen of hij aan dit verzoek wil en/of kan voldoen.

3. Indien iemand van de poule jouw fluitbeurt kan overnemen, ontvang je een appje van de vervangende scheidsrechter.

4. Totdat je fluitbeurt is bevestigd door iemand van de scheidsrechterpoule ben je nog verantwoordelijk voor je fluitbeurt. Als de fluitbeurt wordt overgenomen, ontvang je van de betreffende scheidsrechter (uit de scheidsrechterpoule) een Tikkie om te betalen. Als je hebt betaald, is het definitief rond en wordt de scheidsrechter die het overneemt, vanaf dat moment verantwoordelijk voor die wedstrijd.

5. Stuur de vervangende scheidsrechter de wedstrijdcode voor het invullen van het DWF.

6. De vergoeding voor een scheidsrechter uit de poule voor het overnemen van een fluitbeurt is € 10,- voor jeugdleden en € 15,- voor senioren.

7. Indien er geen scheidsrechter beschikbaar is uit de poule, blijf je zelf verantwoordelijk voor de fluitbeurt!

Route 2: Niet op komen dagen op de dag van de wedstrijd. Teams staan op het veld, zonder scheidsrechter.

Het kan helaas ook voorkomen dat op zaterdag of zondag een scheidsrechter ook na telefonisch contact niet op komt dagen. Dan wordt een persoon in de scheidsrechterpoule gebeld door de zaterdag- of zondagdienst van de vereniging. Zij proberen op dat moment nog een vervanging te vinden voor de wedstrijd. Degene die niet op komt dagen betaalt altijd het bedrag aan degene die het overneemt. De scheidsrechter uit de scheidsrechterpoule stuurt een Tikkie naar de scheidsrechter die niet is komen opdagen.

Tarieven

De tarieven voor het doorverkopen zijn € 10,- voor jeugdleden en € 15,- voor senioren.

Is er een sanctie als ik niet kom fluiten?
Wanneer je ingedeeld bent en je komt niet opdagen dan zijn hier consequenties aan verbonden. De club regelt dan een vervangende fluiter uit de Scheidsrechterpoule waarvoor je een vergoeding moet betalen. Jij ontvangt van de vervangende scheidsrechter een Tikkie. Ook deelt de TC Arbitrage jou dan weer opnieuw in om te fluiten. De coach wordt hiervan op de hoogte gebracht.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen over de Scheidsrechterpoule kan je terecht bij de TC Arbitrage via: [email protected]

We wensen iedereen een leuk en sportief seizoen toe met hopelijk op alle wedstrijden een aanwezige scheidsrechter.