Bezoekers Registratie
Algemeen

Spelregelcafe CS + Oss en Heesch

Nieuws afbeelding 23-6-2018
De Heesche editie van het spelregelcafé, heeft donderdag 7 juni jl. in ons clubhuis plaatsgevonden. Te gast waren de Clubscheidsrechters  + van Oss en Heesch en de betrokken commissieleden.
  
Wat zijn ook al weer Clubscheidsrechter + ‘ ers ?
Dat zijn jeugdige en volwassen clubscheidsrechters, die met veel plezier en deskundigheid een wedstrijd begeleiden en hierin zich verder willen ontwikkelen. Met behulp van een leercoach vanuit de hockeybond, hebben onze CS plussers zichzelf verder in niveau als scheidsrechter ontwikkeld. Zij zijn beter in staat regie te voeren over een wedstrijd, zonder dat de sfeer eronder leidt. Zij hebben een proeve van bekwaamheid afgelegd en zijn hiervoor geslaagd. Vanaf dan heten zij officieel CS + ‘ers. 

Tijdens het spelregelcafé hebben wij nader kennisgemaakt met elkaar. Vervolgens hebben wij een aantal praktische spelsituaties met elkaar besproken en gedeeld. Door het uitwisselen van ervaringen, spelregels en aanpak ontwikkelen onze arbiters zich verder in hun vak als clubscheidsrechter plus. 
Voor de inhoudelijke opluistering van deze avond hadden wij Theo Janssen bereid gevonden zijn bijdrage te leveren. Theo Janssen wordt vanuit de KNHB ingezet als scheidsrechterscoach en beoordelaar van bondscheidsrechters. Hij heeft ons gepassioneerd verteld over het vak van arbiter en de kneepjes van het vak. 
Vervolgens hebben wij gesproken over de inzet en het uitwisselen van CS + ers tijdens wedstrijden zowel veld-, als zaal competitie. Daarnaast hebben wij agendapunten zoals update van spelregelkennis voor clubscheidsrechters, het spotten van talenten (Jeugd Arbitrage Club en Clubscheidsrechters plus) besproken. En tenslotte hebben wij ervaringen uitgewisseld over het mogelijk opzetten van een poule van scheidsrechters. 
Kortom: 

Een waardevolle avond, waarin ieder zijn bijdrage mocht en kon leveren. En een prima wijze om als Oss en Heesch met elkaar samen te werken.  In het najaar zijn wij weer welkom in Oss voor een volgende editie van het spelregelcafé. 

Ben je zelf geïnteresseerd in het CS + traject dan vertel ik je graag meer hierover. Je kunt mij (Wilke) bereiken via [email protected] of telefonisch (06-22333845). 
Namens het CS + team van Heesch,
Bellinda, Daphne, Ido, Jop, Maartje, Mayke en Roeland en Wilke van Nuland (coördinator CS +). 

 
 
 

Email

[email protected]

Telefoon (clubhuis)

0412-453612

Bezoek adres

Schoonstraat 99 B
5384 AM Heesch
Nederland

Postadres

p.a. Heelwijkstraat 28
5384 AS Heesch
Nederland