Hockey

Teamindelingen seizoen 2016-2017

25-6-2016

Beste leden, ouders en verzorgers,

De laatste 4-5 weken hebben de technische commissies zich intensief bezig gehouden met het samenstellen van onze teams voor het seizoen ’16-’17. Ons doel als club is om voor iedereen een zo optimaal mogelijke teamindeling te creëren waarbij vooral plezier voorop staat maar ook dat er voldoende uitdaging en ontwikkeling blijft.

Toelichting teamindeling per lijn;

De teams voor de jongste jeugd; F, E6-tal en E8-tal kunnen helaas pas 9 juli bekend gemaakt worden.

De reden hiervoor is dat een aantal teams nog niet helemaal rond zijn en er hierover nog overleg moet plaatsvinden. Door een aantal bepalende factoren kan dit niet anders en eerder. De definitieve F-team indeling stelt de TC Jongste Jeugd altijd in de loop van augustus samen omdat uit ervaring blijkt dat er vaak nog vele aanmeldingen binnenkomen. En daar zijn we natuurlijk blij mee.

De D,C,B en A-breedteteams zijn samengesteld door de TC Junioren met advies van TC Kader.

De D,C,B en A-selectie (1e ) teams zijn op basis van het selectiebeleid , nadat de laatste selectietrainingen op 23 juni waren afgerond, samengesteld door TC Kader met adviesvan descouts en in samenspraak met TC Junioren. TC Kader en Technische Commissie Junioren hebben bij de samenstelling goed overlegd en veel aandacht besteed aan inhoud en balans.

Toelichting;Bij de D, C en B lijn zijn de laatste twee breedte teams gelijkwaardig van niveau. Voor de C4 is er gekozen om een team van voornamelijk tweedejaars C-spelers samen te stellen. Dit is een try out en zal gedurende dit jaar geëvalueerd worden.

Coaches;We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om alle coaches al in te vullen, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Ouders/verzorgers die komend seizoen graag coach willen zijn van het team van hun zoon of dochter, of van een ander team, willen we vragen om dit per mail aan ons door te geven.

De Dames senioren teams zijn samengesteld door een groep van vertegenwoordigers van TC kader, trainers en scouts in nauw overleg met het bestuur en rekening houdend met het beleid. Hiervoor is 13 juni jl reeds een nieuwsbrief rondgestuurd met toelichting en teamindeling.

De Heren senioren teams zijn in goed onderling overleg met de vertegenwoordigers van de teams komend seizoen gewijzigd tov dit seizoen. Dat betekent dat we komend sezioen gaan starten met een nieuw Heren 1 team in de standaard klasse en twee veteranen teams A en B. De definitieve teamindelingen zijn nu in een afrondende fase en worden naar verwachting komende week bekend gemaakt.

Trimteam dames. Na een zware selectieronde zijn uiteindelijk alle speelsters van het team geselecteerd voor het nieuwe seizoen! Het trimteam speelt ca.1x per maand een wedstrijd en traint iedere maandag.

Let op; Alle teamindelingen zijn definitief maar altijd onder voorbehoud, aangezien onvoorziene omstandigheden aanleiding kunnen zijn om de teamindeling te wijzigen.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het Trainingsschema. Dit is geen eenvoudig proces vanwege de vele factoren die een rol spelen bij het kunnen indelen van teams, trainers, velden, etc. De beschikbaarheid van jeugdspelers als trainers is afhankelijk van schoolrooster, eigen trainingstijden, werktijden. Wie verwachten en hopen dat we voor de zomervakantie het voorlopige schema bekend kunnen maken.

Tot slot; Voor vragen of uitleg over de indeling van je zoon, dochter of jezelf verzoeken we je vriendelijk niet te bellen maar, voor een goed overzicht, een mail te sturen naar de volgende mailadressen: Ook voor aanmelden/interesse om coach te worden.

[email protected]voor de A t/m D teams

[email protected]voor de E en F teams

[email protected]voor de seniorenteams

Wij geven je snel antwoord.

Belangrijke data!

Zaterdag 3 september, traditionele start van het hockeyseizoen met het Start -openings toernooi (informatie hierover volgt medio augustus)

Zaterdag 10 september, Startvan decompetitie

Start trainingen; ca 2-3 weken voor start van competitie

Wij vertrouwen erop dat iedereen zich in de nieuwe teamsamenstelling kan vinden en wensen jullie een gezellig, sportief en mooi nieuw hockeyseizoen toe!

Daarnaast willen wij iedereen alvast een fijne vakantie wensen en zien we iedereen graag terug op het Openingstoernooi.

Met sportieve groeten

Technische Commissie MHC Heesch

De teamindeling voor 2016-2017 is te vinden in de bijlage van dit nieuwsbericht.

Bijlage