Hockey

Start e-learning opleiding tot clubscheidsrechter

Nieuws afbeelding 19-11-2014
In de nieuwsbrief van november 2014 kondigden wij aan dat een online scheidsrechterscursus gestart zou worden voor degenen die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart.

Bij de KNHB wordt de e-learning aangevraagd voor alle (jeugd)leden > 14 jaar die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart.
Tevens hebben zich een aantal ouders opgegeven die de cursus vrijwillig willen volgen.
Deelname is conform het reglement van onze vereniging verplicht voor leden > 16 jaar.

De cursus vindt per computer plaats via een animatieprogramma van de KNHB.
Door middel van een zogenaamde e-learningprogramma wordt de spelregelkennis middels veel beeldmateriaal, filmpjes en animaties en een hoge funfactor aangeboden. Je kunt de cursus volgen op een tijdstip dat je zelf uitkomt, thuis achter de computer. Je krijgt een inlogcode waarmee je gedurende 30 dagen het e-learningsprogramma kunt volgen. Je kunt starten en stoppen wanneer je wilt.

Op woensdag 14 januari 2015 om 19.00 en 20.00 uur staat uiteindelijk een tentamen gepland, om te toetsen of je voldoende kennis hebt van de spelregelkennis. Je krijgt dan tentamen aan de hand van meerkeuzevragen. Het tentamen vindt plaats in ons clubhuis onder supervisie van examinator vanuit de KNHB. Direct na je tentamen hoor je of je hiervoor geslaagd bent.

Duidelijkheid voor alles! Het volgen van de cursus en het aanwezig zijn op het tentamen is verplicht en niet vrijblijvend …

Deze week ga ik de uitnodigingen aan de cursisten verzenden!

Wilke van Nuland-van Hasselt
Coördinator opleiding clubscheidsrechter