Kies een team
Beach hockey A-, B- en C-jeugd jongens en meiden
Proost op de kroost
Minislotdag E6-tallen jongens & meisjes
Familie/vrienden hockeytoernooi voor iedereen!

Klik hier voor de gehele clubagenda
Inlog
Wedstrijden quicklinks

Bezoek Adres:
Schoonstraat 99 b

Postadres:

Tel. Clubhuis: 0412-453612
photo_oranje.png photo_oranje2.png
Hockey Competitie

De Technische Commissie (TC) adviseert het Algemeen Bestuur over het beleid op
hockeytechnisch gebied. Praktisch houdt dit in dat de TC verantwoordelijk is voor de teamsamenstellingen, coaches zoekt en ondersteunt, oefenwedstrijden organiseert en aanverwante zaken. De trainerscoördinator (ook TC-lid) regelt de trainingen en begeleidt de trainers.
Per categorie (jongens / meisjes / junioren / mini’s/ senioren) is binnen de TC een
contactpersoon. Deze contactpersoon onderhoudt de contacten met de coaches en is
aanspreekpunt (voor de ouders) bij vragen en problemen.

Competitie (overige) teams
De bond organiseert de competitie. De jeugd kent een herfst- en een voorjaars-competitie.
Afhankelijk van de resultaten van de herfstcompetitie kan een team hoger of lager
worden ingedeeld. De speeldata en aanvangstijden staan op de website van de KNHB.
Er wordt zowel in Heesch als bij andere verenigingen gespeeld.

Afzeggen voor een wedstrijd
Hockey is een teamsport. Afzeggen moet tot de uitzonderingen horen, ook bij
oefenwedstrijden. Alle spelers(sters) zijn nodig om goed te kunnen presteren. Mocht je toch moeten afmelden doe dit dan tijdig (minimaal 1 week van te voren) zodat de coach weet hoeveel spelers(sters) hij/zij over heeft. Op de avond voor de wedstrijd is het erg moeilijk om nog voor invallers te zorgen.

Tijdig aanwezig zijn
Het is gebruikelijk om minimaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.

Clubtenue / uitrusting
Bij competitiewedstrijden (E-teams en hoger) is het verplicht om in het officiële tenue te spelen. Gele polo, blauwe broek of rok, blauwe sokken. Dit tenue is verkrijgbaar bij van Tilburg in Nistelrode. Bij de jeugd is het verplicht een bitje en scheen-beschermers te dragen zowel tijdens de training als bij de wedstrijden.

Sponsoring op tenue/ trainingspak
Sponsoring is alleen toegestaan in overleg met de sponsorcommissie.

Begeleiding jeugdteam
Voor de begeleiding van een jeugdteam worden ouders benaderd om coach te worden.
Voor iedere coach is er een coachmap beschikbaar met hierin de nodige tips en
aanwijzigingen.

Uitwedstrijden
De vertrektijden van de uitwedstrijden worden gepubliceerd op de website. Neem bij
uitwedstrijden altijd een wit shirt mee. Het team dat thuis speelt mag in het eigen tenue spelen en het bezoekende team moet dan in een afwijkend tenue spelen.

Toernooien
Voor de mini’s (F-, E- en D8-teams) is er als afsluiting van het seizoen een minislotdag.
Op de minislotdag worden naast wedstrijden ook allerlei spelletjes gehouden en is voor de meeste kinderen een geweldig festijn waar ze graag op terugkijken. Deelname aan de minislotdag is dan ook een must.De overige jeugdteams kunnen zich inschrijven voor een van de vele toernooien die worden gehouden. De vereniging draagt voor een gedeelte bij aan de kosten. Meer informatie hierover staat in de coachmap of is te verkrijgen bij een van de TC-leden.

Sportiviteit en respect
Onsportief gedrag in het veld of langs het veld wordt door MHC Heesch niet
geaccepteerd.
Een coach of scheidsrechter die hiertegen optreedt, krijgt onvoorwaardelijke
steun van het bestuur. Herhaaldelijk onsportief gedrag kan leiden tot een schorsing door het bestuur.
Voor meer informatie over dit ondewerp zie de KNHB website: www.knhb.nl)