Kies een team
Agenda
Coach en trainersavond
6-2
Workshop trainers E + F jeugd
12-2
Carnavalstoernooi F jeugd
17-2
Start trainingen E + F jeugd
19-2
Plus training D en C jeugd
25-2
Shoot Out competitie (ronde 1)
22-3
Shoot Out competitie (ronde 2)
12-4

Klik hier voor de gehele clubagenda
Inlog
Wedstrijden quicklinks
Contact
Mixed Hockey Club Heesch

Bezoek Adres:
Schoonstraat 99 b
5384 AM Heesch
Google Maps

Postadres:
Postbus 122
5384 ZJ Heesch

Tel. Clubhuis: 0412-453612
E-mail:
Webshop
header1.jpg header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg
Hockey Arbitrage 

 Arbitrageplan

Welke leden worden ingedeeld als scheidsrechter?
Wie zijn vrijgesteld om te fluiten?
Wat moet je doen als je begeleid wil worden tijdens het fluiten?

Deze en andere onderwerpen komen aan bod in het arbitrageplan, waarin in begrijpelijke taal de hoofdlijnen met betrekking tot fluiten op onze club beschreven zijn.
Het plan is op maat gemaakt voor MHC Heesch en is opgesteld door de arbitragecommissie, in samenspraak met het bestuur.

Link MHCH Arbitrage Plan Januari 2017

Algemeen

Een goede hockeywedstrijd heeft goede arbitrage nodig. MHC Heesch heeft als doelstelling de kwaliteit van de arbitrage te waarborgen en waar mogelijk te verhogen, zodat eenieder op zijn of haar niveau een wedstrijd durft en kan fluiten op een zodanige manier dat beide teams hier profijt van hebben en plezier in het spel en fluiten behouden.

TC Arbitrage binnen MHC Heesch

De TC Arbitrage is onderverdeeld in een tweetal gebieden: Opleiding en Indeling.

Opleiding:

Voor de Opleiding geldt het organiseren en begeleiden van de reguliere KNHB scheidsrechter examens en het handhaven op de regel dat alle Jeugdspelers vanaf B hiervan in het bezig moeten zijn. Als tweedejaars C mag je al deelnemen aan het examen. Tot je je kaart hebt zal je als jeugdspeler (vanaf tweedejaars C) ook worden ingedeeld om te fluiten, maar dan voor de wedstrijden van de 8-tallen in plaats van de elftallen.

Daarnaast valt hieronder ook de begeleiding van de zogenaamde CS+’ers. Dit zijn clubscheidsrechters die het leuk vinden om vaker te fluiten en dit ook op een hoger niveau kunnen doen. De CS+ scheidsrechter krijgt aanvullende opleiding op het gebied van positionering in het veld en houding en wordt beoordeeld door andere meer ervaren CS+’ers of Bondsscheidsrechters. In dit kader wordt ook een aantal keer per seizoen een CS+ bijeenkomst gehouden met collega’s van MHC Oss om bijzondere spelsituaties te bespreken.

Indeling:

Voor alle wedstrijden staan scheidsrechters ingedeeld. De scheidsrechter ontvangt hiervoor de tijd, datum, het team en de wedstrijdcode ten behoeve van het invullen van het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF). Scheidsrechters worden vaak voor een langere periode ingedeeld. Hierdoor weten leden ook ver van te voren. Voor vragen over het DWF kun je ook terecht bij de TC Arbitrage. De TC Arbitrage houdt zich ook bezig met de afhandeling van eventuele geschillen vanuit de KNHB.

Nieuw vanaf oktober 2018 is het gebruik van de Scheidsrechterpoule bij de indeling. De TC Arbitrage is het aanspreekpunt voor vragen over deze poule en de inzet hiervan. Ook voor deelname in de poule kan je je aanmelden bij TC Arbitrage via [email protected].


Is het behalen van een scheidsrechterkaart verplicht?
Vanaf 16 jaar en ouder verplicht de KNHB dat je kennis hebt genomen van de spelregels. Om dit te toetsen is het volgen van de scheidsrechtercursus en het behalen van de scheidsrechterkaart een verplichting. Hiermee laat je zien dat je de spelregels voldoende beheerst om te kunnen spelen en fluiten. Meestal is dat het 1e jaar dat je in de B-categorie speelt. Ook als je in de C-categorie speelt kun je al je scheidsrechterkaart halen. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden, zoals ouders van jeugdleden van harte welkom om ook het diploma te behalen en af en toe een wedstrijd te fluiten. In dit geval geef je zelf aan welk team en wanneer je wilt fluiten. Bij interesse stuur een mail naar [email protected].

Hoe vaak wordt je opgesteld om te fluiten?
Meestal blijft dit beperkt tot 2 à 3 keer per voor- of najaar seizoen. Het kan echter voorkomen dat er teveel "fluitteams”, A&B teams, gelijktijdig uitspelen waardoor we een tekort aan scheidsrechters hebben en een extra beroep op sommige teams moeten doen. We proberen dit echter wel altijd in de volgende seizoenhelft te corrigeren.

Wanneer moet je fluiten?
Zodra je in een A, B of C team speelt word je automatisch ingedeeld om te fluiten op zaterdag. Je kunt dit dan zien op de site. Je ontvangt bij de indeling een mail en ongeveer een week voordat je ingedeeld bent om te fluiten, ontvang je hierover een tweede mail. Hierin staat vermeld wanneer, hoe laat, welk veld en welk team je moet fluiten. Ook wordt de wedstrijdcode hierin doorgegeven voor het invullen van het DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier). Senioren teams fluiten zowel op zaterdag als zondag om de wedstrijden te begeleiden en goed te laten verlopen.

Kun je NIET op het moment dat je bent ingedeeld dan zorg je ZELF VOOR VERVANGING. Geef wijzigingen ALTIJD even middels een mailtje ([email protected]) door. Dit geldt ook indien je een vervanger gevraagd hebt! Mailen naar de arbitragecommissie dat je niet kunt fluiten is zinloos!

Hoe regel je vervanging?
Fluiten is in de 1e plaats een teamverantwoordelijkheid! Het moet dus wel raar lopen als een van je medespelers jou niet wil helpen bij jouw fluitprobleem. Zaak is natuurlijk wel dat je dit tijdig doet en niet pas op het allerlaatste moment! Het ruilen van een scheidsrechterbeurt is een goede optie om elkaar te helpen.
Voor de duidelijkheid: Je kunt dus niet afzeggen en vervanging is pas geregeld als de door jou gevraagde vervanger dit bevestigd heeft. Tot die tijd blijft het dus ten allen tijde jouw verantwoordelijkheid.

Spelregels

Het complete en meest actuele spelreglement van de KNHB Veldhockey, Zaalhockey en alle updates kun je nalezen op de site van de KNHB: spelreglementen.

Bij hockey veranderen de regels regelmatig blijf de site checken voor updates!
Er is op internet een hockeyscheids forum te vinden. Heb je vragen of wil je iets nakijken: neem hier eens een kijkje! Doel van het forum is delen van kennis en ervaring van hockeyscheidsrechters van clubscheidsrechters tot en met bondscheidsrechters.

NIEUW DE SCHEIDSRECHTERPOULE

Scheidsrechters die niet willen of kunnen fluiten hebben de mogelijkheid om de wedstrijd ‘te verkopen’ aan een scheidsrechter van de scheidsrechterpoule. Neem hiervoor contact op met 06-28845529. Zie hieronder de procedure hiervoor:

Links documenten:

Procedure Scheidsrechterpoule 

Tips voor scheidsrechters

Veel gestelde vragen en antwoorden

 

 
Sponsoren
Statistieken
vrijdag 14 december 2018
Aantal leden 463
Nu online 50
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 79,0%
Clubcompetitie
1. MA1 Foto aanwezig
2. ZMB1
3. Veteranen A
4. MC1
5. MC2
hele clubcompetitie..
Digitaal Wedstrijd Formulier
Download de LISA Mobiele App


Android app on Google Play
Social media
YouTube Kanaal MHC HeeschMHC Heesch op Twitter