Kies een team
Agenda
Vrijwilligers BBQ
28-6
Algemene Leden Vergadering
4-7
Openingstoernooi
31-8
Start Competitie Jeugd
7-9

Klik hier voor de gehele clubagenda
Inlog
Wedstrijden quicklinks
Contact
Mixed Hockey Club Heesch

Bezoek Adres:
Schoonstraat 99 b
5384 AM Heesch
Google Maps

Postadres:
Postbus 122
5384 ZJ Heesch

Tel. Clubhuis: 0412-453612
E-mail:
Webshop
header1.jpg header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg
Hockey Materialen 

Materialen

Niets zo vervelend als materiaal dat kapot is of gewoonweg ontbreekt. Goed en voldoende materiaal is enorm van belang om lekker te hockeyen. Dan kan je denken aan trainingsmaterialen zoals ballen, pionnen en hesjes, maar ook aan goaltjes, keepersmaterialen en vrijwilligerskleding. Daarom willen we vanuit de club graag weten welk materiaal we hebben, wie precies wat heeft en wat aan vervanging toe is. De taak van de Materialencommissie is om binnen MHC Heesch ervoor te zorgen dat alle teams, keepers en trainers over de juiste materialen beschikken om te kunnen hockeyen.

 

Ieder spelend lid heeft zijn eigen tenue, hockeystick en persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een bitje en scheenbeschermers. Vanuit de Materialencommissie verzorgen wij de keepersuitrusting, uitloopmaskers en inspeelballen voor de wedstrijd. MHC Heesch gaat er vanuit dat de trainers en coaches zorgvuldig omgaan met de door de club beschikbaar gestelde materialen.

 

Trainingsmaterialen

Bij de trainingen verzorgen wij de trainingsballen, voldoende trainingshulpmiddelen, zoals pionnen, hoepels, etc. Hiernaast verzorgen wij ook de inspeelhesjes om de trainingsgroep te kunnen opdelen. Bij iedere seizoenstart wordt aan iedere trainer persoonlijk zijn/haar eigen materialen uitgereikt. Hier is hij of zij het gehele seizoen verantwoordelijk voor. Aan het einde van het trainingsseizoen worden alle door de club beschikbaar gestelde trainingsmaterialen weer ingenomen. Hier zal een melding van op de website komen te staan en er zal ook een e-mail aan alle trainers gezonden worden.

 

Keepersmaterialen

Evenals bij de trainingsmaterialen worden ook bij de start van ieder hockeyseizoen de keepersmaterialen uitgegeven. Dit gebeurt aan de keepers en/of coaches van alle senioren- en A- t/m E-junioren team. De F-teams hebben nog geen keepers, dus zij krijgen hier ook geen spullen voor. Aan het einde van het seizoen moeten alle keepersmaterialen weer ingeleverd worden. Dit wordt kenbaar gemaakt via de website en per e-mail. Nadat alle materialen zijn ingeleverd, worden deze nagekeken en waar nodig vervangen door nieuwe materialen.

 

Schade en Vermissing

Als er keepersmaterialen kapot gaan, dan kun je dit melden via email aan [email protected]. De Beheerder zorgt er dan voor dat de kapotte materialen worden gerepareerd of vervangen door nieuwe of soortgelijke materialen.
Ook in geval van vermissing van materialen dit melden aan de Beheerder Materialen. In het geval van vermissing kan de club dit vervangen indien er voldoende reservematerialen aanwezig zijn. Indien er geen reserve materiaal aanwezig is dan bestelt de Beheerder vervangend materiaal.

 

In beide gevallen draagt het team hiervoor zelf de kosten. Dit kan bijv. zijn in de vorm van het verdelen van de kosten over alle spelers of via de verzekering van een van de spelers of begeleiding. De club wordt eigenaar van het nieuw bestelde materiaal.'

 

Wasvoorschriften keepersspullen

Hoe was ik mijn keepersspullen?En hoe zorg ik er voor dat ze langer meegaan en het hygiënisch is voor mezelf en mijn teamgenoten?Het is erg belangrijk dat je, je spullen eens in de zoveel tijd een keertje wast, of laat luchten. Daarom hebben we wasvoorschriften gemaakt, die kun jehierlezen. (link naar onderstaande cursieve tekst als download pdf):

 

De contactpersonen van de materialencommissie vind je hier (link naar contacten pagina).

 

Beste keepers, trainers, coaches en ouders,

Hoe was ik mijn keepers spullen? En hoe zorg ik er voor dat ze langer meegaan en het hygiënisch is voor mezelf en mijn teamgenoten?


Het is erg belangrijk dat je, je spullen eens in de zoveel tijd een keertje wast, of laat luchten. Heb je een keer een wedstrijd of training gehad waarbij het super slecht weer was? Of was het juist super mooi weer en ben je gaan zweten? Neem je spullen dan een keertje mee naar huis en leg ze uit je tas zodat ze kunnen drogen. Zo voorkom je schimmel in je spullen en nare luchtjes. Ook was je spullen e´e´n keer in de zoveel tijd. Bijvoorbeeld als het seizoen afgelopen is. Je spullen liggen dan een lange tijd op de club en gaan dan erg stinken en er kan schimmel ontstaan. Nou dat is lekker fris als je ze dan weer aan moet! Neem ze daarom gewoon even mee naar huis en was ze dan.

Hoe was ik nu mijn spullen?

Helm

Deze kun je het beste gewoon afdoen met alcohol 70%. Dit doe je dan op een wattenschijfje om het schoon te maken. Daarmee wordt die het beste schoon. Je zult ook zien hoeveel vuil er vanaf komt. Je moet dan ook de binnenkant schoonmaken, vooral het deel waar je kin zit.

Leguards, klompen en handschoenen

Deze kun je het beste met een sopje met wat allesreiniger of een beetje wasmiddel en een schuursponsje afdoen. Dit mag namelijk best wel nat worden. Laat het daarna wel goed drogen.

Bodyprotector / elle boog beschermers / tock / broek

Deze mogen allemaal in de wasmachine. Centrifugeren op een lage stand, dit voorkomt schade aan je spullen. Dit hoef je ook niet iedere week te doen maar zo af en toe. Bijvoorbeeld aan het einde van elk seizoen. Of als je even geen wedstrijd en trainingen hebt ivm vakantie. Laat ze ook weer goed drogen zodat ze niet nat de tas in gaan. Wat ook helpt is gewoon een fles Ambipur textielverfrisser in de keeperstas doen. Zo kun je ze een keertje 'fris' spuiten.

Dit alles wordt ook nog eens uitgelegd in deze video. Hopelijk gaan alle keepers onze aanbevelingen opvolgen want hygiënische spullen zijn belangrijk. Dit voorkomt pukkeltjes op je gezicht of vormen van eczeem. Bovendien ruikt het een stuk frisser voor jezelf en je teamgenoten. En voor ons ook als we de spullen weer moet innemen aan het einde van het seizoen.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust via [email protected].

 


 
Sponsoren
Statistieken
dinsdag 25 juni 2019
Aantal leden 469
Nu online 62
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 79,1%
Clubcompetitie
Digitaal Wedstrijd Formulier
Download de LISA Mobiele App


Android app on Google Play
Social media
YouTube Kanaal MHC HeeschMHC Heesch op Twitter